Sommarfest

Sedan omkring 40 år tillbaka har bygdelaget tagit upp en mycket gammal lokal tradition med dans på lövad bana på den gamla festplatsen alldeles invid bygdegården.

Årligen anordnas 1 sådan sommarfest:

 

Festen är i år andra lördagen i augusti vilket 2019 blir den 10/8
Liveband: RajtanTajtanUnplugged

 

Den 10/8 börjar festen 20.00, bandet börjar spela 21.00 och fortsätter tills klockan är 01.00.


Bygdelagets medlemmar träffas på kvällen torsdagen före och städar festplatsen samt sedan festdagen kl 13.00 för att ställa allt i ordning inför festen vilket bl a innebär att dansbanan lövas, ål och lax anskaffas, tombolastånden fylls på och mycket mera.

Vi anlitar kända dansband och efter hand blir det allt lättare för oss – våra musiker kommer gärna igen år efter år eftersom stämningen brukar vara på topp och publiken mycket dansant – och hela det gamla traditionsrika festkonceptet är också unikt.

Utöver dansen pågår under festtimmarna tombola med fina priser, tombola med ål och lax, chokladhjul, varmkorvsförsäljning, skjutbana med luftgevär dels ren träning dels prisskjutning samt försäljning av kaffe alt läsk med hembakat vetebröd och kakor.

Under senare år har augustifesten varit ett samarrangemang med idrottsföreningen i Verum vilket vi är mycket glada för – vi vill värna om lokal samverkan över alla gränser.

Eftersom det är mycket arbete och stora kostnader förknippade med sommarfesterna måste vi ta inträde som 2019 uppgår till 120 kr

(Barn under 16 år går in gratis i vuxens sällskap)

Nedan kan du se en film från Sommarfesten i Verum 2012!